Ansiktskopping

Ansiktskopping er en form for vakuummassasje i ansiktet. Det er en behandling som har mange positive sider ved seg. Det er ingen ny behandlingsform innen personlig velvære, ulike former for kopping har tradisjoner tilbake til 3000 tallet f.kr. i det gamle Egypt, men det er en stadig mer tilgjengelig metode for folk flest.

Mens kopping andre steder på kroppen kan behandle såre muskler og ulike former for kroniske smerter, er det mange som velger ansiktskopping av estetiske årsaker, som et ønske om å få en yngre og mer glødende hud, minske rynker, arr eller hevelser i ansiktet. Behandlingen utføres med glasskopper, og øker sirkulasjonen i bindevevet. Ansiktskopping øker hudens egen evne til å reparere seg selv og er et kraftfullt våpen i kampen mot rynkene. Den strammer opp og renser huden i ansiktet ditt, forebygger uønskede aldringstegn og gir huden din ny vitalitet.

Andre positive effekter ved ansiktskopping er at hevelser og arrdannelser i ansiktet kan minske. Poser under øynene blir mindre, og musklene slapper av. Ansiktskopping er altså ikke bare en kosmetisk behandling, når musklene i ansiktet ikke er i spenn, kan det føre til mindre spenningshodepine, og at spenninger i kjeven og tinnitus forsvinner eller blir mindre.

Vakuumet som oppstår under ansiktskopping, er ikke like kraftig som på andre steder av kroppen, slik at man unngår sugemerker og såre punkt etter behandlingen. Ansiktskopping kombineres gjerne med ansikts- eller hodebunnsmassasje, og koppene som brukes til ansiktskopping er mye mindre enn de som brukes på resten av kroppen. Når koppene blir plassert på huden din, flytter de væske langs lymfatiske stier og fra dypere lag av vev til mer overflatiske lag av vev. Slik forsvinner giftstoffer og hevelser, samtidig som porene blir renset. Det er derfor mange opplever at huden deres får en ekstra glød i dager og uker etter en behandling.