Kopping

Kopping er en form for dyptgående massasje. Behandlingsmetoden har lange tradisjoner i østlig medisinsk behandling. Teknikken stammer trolig fra Kina. Kopping som behandlingsform brukes blant annet ved muskel- og leddsmerter, nakkesleng, hodepine, migrene, dårlig blodsirkulasjon eller som støtteterapi ved annen form for behandling.

Behandlingsformen går ut på å sette oppvarmede vakuumkopper i glass, gummi og metall mot huden din. Koppene har ulik størrelse, og plasseres i varierende antall på kroppen, for eksempel på skuldre, i nakken, på bryst og langs ryggraden. Det skaper et undertrykk, eller et vakuum, som bidrar til å bedre sirkulasjonen i underhud, muskulatur og bindevev. Dette er en særdeles effektiv måte å skille ut avfallsstoffer fra bindevevet. Derfor kan man si at kopping har en drenerende effekt og er en veldig god form for detox-behandling. Som følge av behandlingen varmes musklene opp og slapper av, samtidig som huden strammes opp og blodgjennomstrømningen til kroppens indre organer øker. Etter at koppene er plassert, får de sitte i ro i 5 til 10 minutter, avhengig av pasientens individuelle behov.

Noen behandlere mener at kopping skal bidra til å øke blodgjennomstrømningen gjennom kroppen, mens andre behandlere mener at kopping bidrar til å påvirke livsenergien. Behandlingsformen skal gi flyt av energi, redusere smerte og stivhet i muskulatur og i vonde triggerpunkter. Målet er å «åpne» lukkede, kalde områder eller å dempe aktiviteten i stressede, varme områder.

Kopping kombineres gjerne med akupunktur eller massasje. Kopping kan også brukes til å massere med. Da beveges en kopp i et bestemt mønster over huden. Behandlingen kan av noen oppfattes som ubehagelig, for enkelte til og med som smertefull. Sugemerkene, eller blodutredelsene som ofte dannes etter en behandling kan være ømme i noen dager etter hver behandling. Enkelte pasienter kan få følelsesmessige reaksjoner, eller oppleve en økt følelse av trøtthet og/eller varme etter endt behandling. Andre igjen, opplever å få økt energinivået sitt, samtidig som de har mindre spenninger i kroppen og en forbedret søvnkvalitet. Det er viktig å drikke masse vann, lytter til egen kropp og tar hensyn til deg selv etter behandlingen.